Notícies de Seva

Candidatura d’Unitat Popular
Seva, 12 de febrer de 2015

 

Benvolguts companys i companyes,

El proppassat 7 de febrer de 2015, la CUP de Seva va fer una assemblea oberta a tots els seus militants i simpatitzants per fer balanç de la legislatura que està a punt de finalitzar, per valorar la nostra acció al govern i l'acció de govern conjunta amb UM i IPS-PM. Alhora, vam valorar la situació política local actual. Vam valorar també la situació de la nostra Assemblea Local així com la possibilitat de presentar-nos o no a les properes eleccions a l'Ajuntament de Seva.

Ara ja fa més d’un any, la Candidatura d’Unitat Popular-Alternativa d’Esquerres entrava al Parlament de Catalunya amb 126.219 vots (3 diputades). Ha estat un any on el discurs i les propostes de l’Esquerra Independentista i de moviments socials i polítics rupturistes han ampliat el seu ressò i transcendència.
Ara ja fa més d’un any, la Candidatura d’Unitat Popular-Alternativa d’Esquerres entrava al Parlament de Catalunya amb 126.219 vots (3 diputades). Ha estat un any on el discurs i les propostes de l’Esquerra Independentista i de moviments socials i polítics rupturistes han ampliat el seu ressò i transcendència.
El proper dimecres 5 de març a les 8 del vespre a l'Ateneu La Central de Vic, tindrà lloc una Assemblea Oberta en motiu del debat sobre la possible concurrència de la CUP a les eleccions europees.
Aquest dissabte, 28 de setembre, la CUP Alt Ter portarà a debat el procés independentista amb un seguit d'intervencions per part de diferents col·lectius a Manlleu. L’acte tindrà lloc a la plaça de Dalt Vila a partir de les sis de la tarda.
La Candidatura d’Unitat Popular dóna suport a l’ajuntament de Seva per a realitzar una consulta sobre la insubmissió fiscal. La CUP governa aquest municipi juntament amb UM (Unió Municipal) i IP (Independents per Seva).
Divendres 17, a les 20h del vespre, xerrada a càrrec de l'Andreu Bartolomé, impulsor de la campanya d’insubmissió fiscal.
Aquest dijous, el grup d'educació de la CUP-AE es va reunir amb una representació de les famílies de l'escola El Castell de Tona al Parlament de Catalunya. La reunió va servir perquè les famílies en lluita expliquessin quins eren els seus objectius: la continuïtat del projecte pedagògic educatiu que encara està en fase de desplegament, la continuïtat de la ubicació de l'escola i ofertar P3 començant les preinscripcions des d'avui mateix. També van mostrar-se indignats per l'autoritarisme de CiU i de la consellera Rigau en un afer tant sensible com és l'educació pública.
Les Plataformes d’Afectats per la Hipoteca d’Osona i del Garraf van dur a terme el dijous passat una acció de protesta contra la subhasta extrajudicial d’un pis a Manlleu, que va continuar amb una ocupació de l’oficina bancària de Banesto al carrer Verdaguer de Vic, en la qual hi van participar dos membres de la CUP de Vic i Manlleu a l’interior de l’oficina, a més d’altres a l’exterior, on van passar la nit. Un cop acabada l’ocupació els membres de la PAH van decidir acampar davant de l’oficina fins que l’entitat financera accedeixi a negociar la condonació del deute restant de la hipoteca executada el passat dijous. El banc es va quedar el pis per un 60% del valor taxat en el moment de signar la hipoteca, però tot i això, continua reclamant als compradors un deute impagable. Situacions com aquesta demostren que és imprescindible un canvi legislatiu que obligui les entitats bancàries a aplicar la dació en pagament en totes les hipoteques de pisos que siguin l‘habitatge habitual del comprador.

L’Oncle Buscall

El passat 12 de desembre, l’escola les Basseroles de Balenyà va rebre la visita de “l’Oncle Buscall”. L’Oncle, acompanyat dels seus ajudants, van dur el tió a l’escola i van explicar a tots els nens i nenes què cal fer per cuidar-lo, alimentar-lo i fer-lo cagar la nit de Nadal. 

D’aquesta manera es fer arribar la llegenda de l’arribada del Tió per Nadal i prioritzant-la per sobre d’altres costums anglosaxons com ara el Pare Nöel.

Pàgines