La CUP-Alt Ter dóna suport a l’acampada Banesto

Les Plataformes d’Afectats per la Hipoteca d’Osona i del Garraf van dur a terme el dijous passat una acció de protesta contra la subhasta extrajudicial d’un pis a Manlleu, que va continuar amb una ocupació de l’oficina bancària de Banesto al carrer Verdaguer de Vic, en la qual hi van participar dos membres de la CUP de Vic i Manlleu a l’interior de l’oficina, a més d’altres a l’exterior, on van passar la nit. Un cop acabada l’ocupació els membres de la PAH van decidir acampar davant de l’oficina fins que l’entitat financera accedeixi a negociar la condonació del deute restant de la hipoteca executada el passat dijous. El banc es va quedar el pis per un 60% del valor taxat en el moment de signar la hipoteca, però tot i això, continua reclamant als compradors un deute impagable. Situacions com aquesta demostren que és imprescindible un canvi legislatiu que obligui les entitats bancàries a aplicar la dació en pagament en totes les hipoteques de pisos que siguin l‘habitatge habitual del comprador. 

Des de la CUP considerem que l’alliberament nacional no serà possible si no va lligat a les lluites socials que representen els moviments pel dret a l’habitatge, per un treball digne i tants d’altres. 

Per això, la CUP dóna ple suport a l’acampada que s’està duent a terme a l’oficina de Banesto del carrer Verdaguer de Vic i a totes les accions de desobediència civil per reclamar el dret a l’habitatge, ja que no es pot permetre que, mentre els bancs causants de la crisi continuen tenint beneficis, les persones afectades es quedin sense casa i a més, amb uns deutes impagables que els exclouen de la societat. 

Demanem a tots els vigatans i osonencs que es solidaritzin amb els afectats per les estafes hipotecàries i que participin de les concentracions que es fan cada dia a les 8 del vespre a l’acampada Banesto.

Alt Ter, 13 de març de 2013