L'Assemblea Local de la CUP de Seva decideix no presentar-se a les properes eleccions municipals del maig de 2015

Candidatura d’Unitat Popular
Seva, 12 de febrer de 2015

 

Benvolguts companys i companyes,

El proppassat 7 de febrer de 2015, la CUP de Seva va fer una assemblea oberta a tots els seus militants i simpatitzants per fer balanç de la legislatura que està a punt de finalitzar, per valorar la nostra acció al govern i l'acció de govern conjunta amb UM i IPS-PM. Alhora, vam valorar la situació política local actual. Vam valorar també la situació de la nostra Assemblea Local així com la possibilitat de presentar-nos o no a les properes eleccions a l'Ajuntament de Seva.

L'Assemblea Local de la CUP de Seva va decidir no presentar-se a les properes eleccions municipals del maig de 2015.

Fa 4 anys ens vam presentar amb la voluntat de canviar-les coses a Seva. La CUP va obtenir una regidora, llavors l'Assemblea va decidir entrar a formar govern amb UM i IPS-PM. Aquesta decisió va ser encertada ja que d’aquesta manera s’acabava amb l’antic govern, on durant 32 anys va governar el mateix alcalde. Un govern, recordem-ho, amb greus mancances democràtiques i amb una política caciquista. La CUP va assumir ser el soci minoritari d'un govern amb dos altres partits més després de firmar un compromís de govern on hi destacaven l'aposta per la transparència, la participació i el respecte per igual de tots els socis i, entenent, que el moment històric (fer fora el govern de CiU i l’alcalde que feia 32 anys que governava) així ho reclamava.

La CUP va assumir, no sense reserves, aquests repte, agafant sota la seva responsabilitat les regidories de benestar social, joventut, cultura i esports. Hem fet al nostre entendre, una gran tasca, obrint la regidoria a totes les associacions del municipi sense discriminació, fent un seguiment més acurat de la gestió de la política de benestar social i dinamitzant i donant vida a la Sala Polivalent.

Alhora, volem destacar i així vam treballar-ho i proposar-ho sempre a nivell de junta de govern, l'impuls de moltes altres polítiques i mesures necessàries. En primer lloc, vam defensar des d'un primer moment la regularització dels treballadors municipals, vam defensar un nou mitjà de comunicació com ha estat La Finestra, obert, plural i complert, així com la renovació de la pàgina web de l’Ajuntament, convertint-la en un canal de comunicació real amb tots els veïns i veïnes, entre d’altres. 

En l'àmbit nacional, hem posicionat Seva en els primers llocs en la lluita per la llibertat dels Països Catalans, desobeint de forma directe a l'estat espanyol penjant l'estelada al balcó fins al dia que aconseguim la independència. Alhora, també hem apostat i hem aconseguit que Seva fes una consulta popular sobre si els impostos del tots els sevencs i sevenques havien de ser gestionats per la Generalitat o per l'Estat. Alhora, i des del primer moment, vam apostar per la creació de l’EMD a SM de Balenyà, fet que ha esdevingut realitat fa pocs dies.

La CUP doncs, ha estat en una batalla diària de gestió, sovint desgastadora, per a la gestió de les seves regidories i per garantir amb la màxima coherència l'acció al govern. Aquest fet ha xuclat les nostres forces militants i ha minvat la nostra acció al carrer, que considerem molt important. Alhora, ser el soci minoritari d'un govern de tres partits també té els seus problemes, ja que com és normal, no permet desenvolupar tota la proposta programàtica amb tota la seva força, havent molts temes del programa que no hem pogut complir i així ho reconeixem.

Alhora els nostres militants, per motius varis (feina, responsabilitats a l'estructura nacional, desgast de la gestió de govern, etc...) han hagut de disminuir el seu esforç a la CUP local, i això també ha influït en la decisió de no presentar-nos a les properes eleccions municipals.

En resum, la CUP fa una molt bona valoració de l'acció de govern durant aquests 4 anys, el canvi al municipi històric ha estat molt important i s'ha iniciat un camí per on la CUP vol seguir endavant. Estem i estarem amb aquells que vulguin seguir avançant per a construir un poble més just i més democràtic.

La CUP de Seva no es dissol i continuarà amb la seva tasca local i nacional i amb el seguiment dels plens i la política municipal, com a oposició constructiva i propositiva, sempre al costat dels veïns i veïnes i les seves associacions.

Per últim volem felicitar-nos perquè el projecte de la CUP creix i es multiplica arreu dels Països Catalans, volem felicitar i donar suport en especial als companys de l’Alt Congost, Calldetenes, Centelles, Manlleu, Montesquiu, Torelló i  Vic  per la seva tasca a tots els seus municipis.

 

Vencerem!
CUP Seva